Rendszerállítás

Vállalkozás és szervezetfejlesztés XXI.sz-i módszere

Miről szól a rendszer-és szervezetállítás?

Egy rendszeren belül a leggyengébb láncszem megtalálásáról, megerősítéséről vagy kiiktatásáról.

Egy rendszer mindig csak annyira lehet erős, amennyire a leggyengébb tagjai erősek. Ha a céget vagy vállalkozást, egy szervezetet rendszerként szemlélünk, akkor a rendszeren belüli hiányosságokat  ezzel a módszerrel hatékonyan lehet kezelni.

 

  Hogyan működik a rendszerállítás?

  A rendszer vagy másnéven szervezet állítás egy energetikai módszer, mely segíthet azokat a rejtett okokat feltárni, ami miatt valamely rendszer működésében hiányosságok lépnek fel.  

  A módszert ebben a században a családállítás alapjain fejlesztették ki, kifejezetten rendszerekre, szervezetekre, üzleti területre, vállalkozásokra alkalmazva.

  Röviden a családállításról: azon az energetikai törvényszerűségen alapul, hogy  a körülöttünk lévő térben minden olyan családon belüli információ,rejtett dinamika jelen van, amit a tudatos elmével nem láthatunk, viszont jelentősen befolyásolja a családtagok életét. Fontos előny, hogy nem csak megláthatjuk, hanem a módszerrel helyre is „kattinthatjuk” azokat a nem kívánt és káros folyamatokat, melyek a családi rendszerben eluralkodva szenvedést okoznak az egyes családtagoknak. Ugyanez az energetikai módszer különböző szervezeteknél, cégeknél alkalmazva ugyanígy működik.

  A rendszerállítás megmutatja:

  – A rejtett összefüggéseket, kapcsolódási pontokat, mögöttes motivációkat, amik egy cégen belül befolyásolják a működést.

  – Láthatóvá válnak az akadályok, melyek miatt a cég vagy vállalkozás nem úgy működik, ahogyan az ideális lenne.

  – A módszer alkalmas arra is, hogy modellezük azokat a változtatásokat, amiket szeretnénk véghez vinni cégen belül, de nem tudunk dönteni, hogy belevágjunk-e. 

  – Mindegy, hogy személyi, strukturális, pénzügyi vagy valamilyen más egyéb változtatást szeretnénk eszközölni a cégben. A rendszerállítás során láthatóvá válik, hogy a változtatások milyen hatással lesznek az egész rendszer működésére és az is, hogy sikert hoznak-e vagy kudarcot.                                                                                 

  Képzeljük csak el micsoda üzleti előny:

  ha pl. egy döntés vagy beruházás előtt le tudjuk modellezni, hogy milyen következményei lesznek és milyen valós eredményt várhatunk. Ennek az előnynek 3 fontos aspektusa:

   

  • Pénzt lehet megtakarítani, hogy nem kell „élesben” próbálkozni addig, amíg nem látjuk a várható kimenetelt.
  • Időt megspórolni, akár évek felesleges vesszőfutását is meg lehet spórolni a rendszer felállításával.
  • Idegeskedést lehet elkerülni. 

  Mikor hasznos a rendszerállítás?

  A rendszer és szervezetállítást neked ajánljuk, ha:

  • Bevételt és profitot akarsz növelni
  • Vállalkozás indításon gondolkozol
  • Fel akarod lendíteni a meglévő üzletedet
  • Növekedni szeretnél
  • Új dologba akarsz belevágni
  • Elakadtál, nem tudod hogyan tovább
  • Fontos döntés előtt állsz és még nem tudod mi legyen
  • Konfliktust akarsz elsimítani a cégen belül
  • Új projekt, átszervezés, átalakítás várható
  • Jelentős anyagi beruházást tervezel…stb.
  • Elindultál, de megállt az üzlet   
  • Valamit be akarsz fejezni, de nem megy 
  • Segít megtalálni és korrigálni a vállalkozásunk gyenge pontjait, hogy a lehető legjobb működést tudjuk elérni.                                                                          

  Hogyan zajlik a rendszer és szervezetállítás?

  A szervezetállítás csoportos formában történik. A megbízó személyét és problémáját, kérdését minden esetben bizalmasan kezeljük, a csoport tehát mindig „fedetten” dolgozik annak érdekében, hogy garantáljuk a cégtitkok és a belső információk biztonságát. Ezt a gyakorlatban úgy oldjuk meg, hogy a csoport tagjai nem tudják konkrétan, hogy miről van szó, a képviselők csak egy számot kapnak és csak az állítás vezetője tudja, hogy melyik számhoz milyen képviselt dolog vagy személy tartozik. Még az állítás kérő sem tudja az elején, hogy a képviselők mit vagy kit képviselnek. Ezáltal egy objektív, befolyásolás mentes kép tud kirajzolódni. Ez biztosítja azt, hogy a valódi dinamika jelenjen meg az állításon.

  1. Első lépés és egyben az egyik legfontosabb, a jelenlegi helyzet pontos feltérképezése. Mindig fontos tudni, hogy mi is az igazi probléma, mert sokszor nem is az, ami kívülről látszik, vagy ami a cégvezető fejében van.  Ezért az állítás előtt részletesen egyeztetünk a téma és a szereplők kapcsán, hogy átfogó előzetes képet kapjunk a cég jelenlegi állapotáról és a tényleges problémáról.

  2. Ezután maga a rendszerállítás következik. Az állítás során az általad kijelölt képviselők testesítik meg azt a rendszert, ami a teljes céged térbeli leképezése. Mint azt korábban már írtam, a képviselők nem fogják tudni, hogy mit, vagy kit képviselnek a cégen belül.Az állítás során a segítségünkkel feltárjuk a feszültségeket vagy a potenciálisan feszült helyzeteket, megismerjük a cégen belüli dinamikákat és lehetőségeket, és kiderül az is, hogy vannak-e olyan tagok, akik nem megfelelő helyet foglalnak el a rendszerben.

  3. Fontos rész az utólagos konzultáció, ahol az állítás során feltártakat részletesen átbeszéljük, így segítünk tényleges cselekvési tervet készíteni a célok elérése érdekében.Ezért a szervezetállítás nem csak az aktuális helyzet felállításában lesz segítségedre, hanem megmutatja, hogy a célok eléréséhez milyen lépéseket kell megtenni a fizikai világban is. 

  Milyen eredmény várható?

  • A vezető tudni fogja mit kell csinálni.
  • Nő a hatékonyság
  • Javul a teljesítmény.
  • Csökken a feszültség,
  • Nyugodtabbak lesznek a munkatársak és a légkör.
  • Nő a kreativitás.
  • A pozitív energia az egész rendszert áthatja.
  • Növekszik a bevétel és a profit.
  • Több vevő, több pénz, jól menő business!

  A megoldáshoz vezető út lépései:

  1. lépés:

  A jelenlegi helyzet felmérése személyes találkozás, tényfeltáró beszélgetés. 

  1,5 óra – 30.000 Ft

  2. lépés:

  A rendszer felállítása, a kívánt változtatások modellezése, a háttér összefüggések és a probléma gyökérokának feltárása, megoldás keresés.

  2 óra – 38.000 Ft

  3. lépés:

  Kiértékelés, utólagos beszélgetéssel az állításban tapasztaltak alapján és cselekvési terv készítés határidőkkel.

  1,5 óra – 30.000 Ft

  Ha szeretnél javítani az üzleti ügyeiden és érdekel a rendszerállítás hívj minket és válaszolunk a kérdéseidre.

  Ha még nem tudod eldönteni, hogy ez a módszer jó lenne-e neked, akkor felajánlunk egy ingyenes 30 perces telefonos konzultációt, előre egyeztetett időpontban, várom hívásodat: 06 20 269 1712

  Jelentkezés ingyenes konzultációra!

  30 perc skype vagy telefon! Add meg az adataid és 24 órán belül felhívunk:

  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
  Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!