Barion Pixel

Einstein tévedett. Azt állította, hogy az ember jelentéktelen porszem az Univerzum végtelenjében. Hogy nem tud hatással lenni rá. Mintha azt állítanánk, hogy minden eleve elrendeltetett. Nyomasztó érzés, hiába való, olyan minden mindegy állapot. Ha ez igaz lenne elveszítené értelmét minden és az életem befolyásolhatatlanul zubogna valahova tovább.

Mi van ha Einstein tévedett és az ember nem csak hogy hatással bír lenni az őt körülvevő világra, hanem egyenesen ő teremti azt?  A korábbi nyugati tudománynak van egy másik nagy tévedése is, azt vallja, hogy a minket körülvevő tér üres, nincs semmi benne. Ezt megcáfolni látszanak az új felfedezések, hogy tele van a tér információs lenyomatokkal. Érzelmek információs lenyomatával. Ma már tudják az Univerzum egyetemes nyelve, az érzelem.

Ikerlányok születtek

Vegyünk egy példát, a minap hallottam egy igaz történetet, egy ikerpárról. Két pici lány született a kijelölt idő előtt 7 héttel korábban, még eléggé fejletlenek voltak. Születésük után azonnal szétválasztották őket. Gondolj csak bele, 7 hónapig együtt voltak, összekarolkozva, egymásba mélyülve fejlődtek, érezték az anyukájuk és egymás szívdobbanását. És egyszer csak ennek hirtelen vége lett. Kiemelték őket a megszokott közegükből és külön inkubátorba helyezték el őket. Egyikükön látszott, hogy még nem volt felkészülve teljesen a kinti életre, megviselte a koraszülés és a korai szétválasztás is. Óráról órára romlott az állapota, már nem is sírt, alig adott életjelet. Szívverése lassult, vélhetően nem volt sok hátra az életéből. Ekkor a főnővér a szabályokat áthágva gondolt egyet, fogta az elesett babyt  és átvitte nagyobb, erősebb testvére inkubátorába. Volt benne hely mindkettőjüknek. De ami történt, arra a sokat látott főnővér sem volt felkészülve. A nagyobb testvér pár másodperc múlva átkarolta a kisebb testvér vállát. A kicsi hallhatóan felsóhajtott és pár percen belül tökéletesen helyre állt a szívverése és egyéb az életfunkciói is. Azóta is egészségesen élnek mindketten.

Az együttérzés ereje

Most pedig figyeld meg hogy érzed magad ebben a pillanatban? Meghatódtál, elérzékenyültél, talán könnyes lett a szemed? Örülsz a pozitív végkifejlettnek, ugye szíved mélyén drukkoltál, hogy mindketten életben maradjanak és a kicsinek ne legyen semmi baja! Ez az érzelem, a szívből kinduló érzések nyelve. Együtt éreztél az ikerpárral, ott voltál velük a kórházi szobában. Biztos vagyok benne, ha tehetnéd felemelnéd mindkettőt és a karodban tartanád őket, hogy biztonságot adjál nekik. Ez az érzelem a közös nyelv, az emberiséget összekötő nyelv, ezt minden ember érti, nemtől, fajtától, vallástól, bőrszíntől függetlenül. A mosoly, az együttérzés, a könycsepp a szemben mindenhol ugyanazt jelenti: a szeretetet.

Mivel teremt az ember?

A gondolataival, mondaná a nyugati világ, ami a racionalitást felszentelte  mint örök igazságot. Ha igaz lenne, hogy a gondolattal teremtünk, akkor – ahogy egyszer Domján László mondta egy agykontroll kurzuson – a világ tele lenne hullákkal és terhes nőkkel. Akkor mégis mivel teremtünk? Mi van ha a térben lévő érzelmekkel teremtjük a következő valóságunkat? Akkor igaz lehetne az is, hogy a jelen pillanat negatív érzelmeit átalakítva pozitív jövőt teremthetünk magunknak?

Figyeld meg magad még egyszer! Az előbb amikor az ikerlányokról olvastál, hogy érezted magad? Lehet, hogy még mindig a meghatottság járja át a szívedet. Ha jó érzésed volt, emelkedett hangulatba kerültél, a szíved megnyílt, akkror lehet, hogy most ezt az érzést elraktározva olvasod tovább a sorokat és lehet, hogy a közeledben lévő emberekhez kedvesen fogsz hozzászólni, ők pedig látva a mosolyt és kedvességet az arcodon szintén szívélyesek lesznek veled. Próbáld ki!

De mi történne ellenkező esetben? Negatív érzelem, a következő pillanatban negatív valóságot teremt, nem tud mást. Ha épp rossz hangulatod van, mitől lesz jobb a következő pillanat? Az igazi kérdés hogyan lehetne pozitívvá változtatni a negatív érzelmi hangulatot és ezzel pozitívvá formálni a jövőt?

Pozitív teremtés

Itt egy gyakorlat! Nagyon leegyszerűsítve azt mondanám, hozd magadat pozitív érzelmi állapotba. Próbáld ki, itt a negativitásból kivezető út:

1. Válassz ki egy problémát vagy negatív helyzetet, amelyet szeretnél megoldani. 

2. Találj és írj le 1-2-3 dolgot, amiért hálás vagy ezzel a helyzettel kapcsolatban. (Ahogy a magyar mondja, minden rosszban van valami jó. Találd meg ezt a jót!)

3. Most vedd sorra őket és mond: Hálás vagyok azért, hogy…

4. Írd a lista aljára: Köszönöm, Köszönöm, Köszönöm, hogy a dolgok a legjobb módon oldódnak meg.

5. Érezd a hála és az áldás érzését és tudd a pozitív energiád  a hatalmad. Használd bölcsen!

 Nem azt mondom, hogy a traumákat és mély sebeket ejtő drámákat is pár perc alatt át kell írni. Vannak lassabb érési folyamatok, amiken át kell menni. A gyümölcs éretlenül savanyú, a jó bor és pálinka is az érlelés során nyeri el ízét, zamatát. Vagy ahogy az oliva bogyó a tölgyfa hordóban marinálódik. Egyszer csak kész lesz. A megfelelő érési folyamat nélkül  keserű marad, ha túlérik ki lehet dobni, mert megerjedt. Hiába siettetjük, hiába nyitogatjuk a hordó tetejét. Nem lesz hamarabb kész! De ha kész van, akkor viszont meg kell tenni a következő lépést az örömteli, pozitív élet felé.

Jó gyakorlást és sok örömteli élményt kívánok!

Ha pedig egyedül nem boldogulsz és szeretnéd tapasztalt szakértők segítségét kérni, jelentkezz egyéni terápiára! Kineziológia, ThetaHealing, ColorGenetics, Aura-Soma, Családállítás módszereket alkalmazunk- és segítünk pozitívvá változtatni az életedet. Itt tudsz jeletkezni:

 

 

Jelentkezz egyéni oldásra!

Ha megadod az elérhetőségedet, felhívunk és megbeszéljük melyik módszerrel tudunk neked a legjobban segíteni.

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

x