Barion Pixel

A szülők számára lelkileg az egyik legnehezebben kezelhető életesemény amikor a gyermekük megbetegszik. Főleg akkor, ha ez nem egy „szokásos” megfázás, hanem esetleg komolyabb tünetekkel járó betegség. Egy ártatlan kis lényt szenvedni látni bizony embert próbáló és különösen megindító. Ilyen esetben ösztönösen feltesszük a kérdést: miért? Hogyan fordulhat elő, hogy egy kisgyermek ilyen komoly betegségben szenvedjen?

Az sem mellékes, hogy ilyenkor a szülőnek úgy kell tennie, mintha minden rendben lenne. Hiszen a gyermek elsősorban és feltétel nélkül a szüleiben bízik. Általában a szülők ilyenkor minden követ megmozgatnak és energiát, pénzt nem sajnálva keresik a legjobb megoldást.

Ám felmerül a kérdés: tényleg az a legjobb, ha csak a gyereket nézzük és a betegséget csak az ő ügyének tekintjük? A kérdés feltevéséből már sejthető a válasz is: nem, általában a gyerek betegsége nem csak az ő ügye!

Bert Hellinger fedezte fel, hogy létezik egy közös családi lélek, egy olyan családi energiamező, amely meghatározóan irányítja az egyes emberek életét.
A családi mezőben szigorú törvények uralkodnak. Ha megsérülnek, az generációkon keresztül negatív hatással van a családtagokra. A családi lélek megkezdi a kiegyenlítést, a jóvátételt. Működésbe lép a rendszer-lelkiismeret, például úgy, hogy a gyerek kezd el érthető ok nélkül rosszul élni, vagy valamilyen testi-lelki tünetet mutatni. Mivel az okok ilyenkor nem a saját élettörténetben vannak, mindaddig eredménytelenek maradhatnak a testi és lelki kezelések, amíg a rejtett dinamika napvilágra nem kerül és fel nem oldódik.

Általánosságban a családállítási tapasztalatok azt mutatják, hogy minél fiatalabb a gyermek, annál inkább a szülők lelki problémáját is mutatja az ő betegsége.

Ezért amikor ténylegesen meg akarjuk oldani a kialakult helyzetet érdemes a szülőknek magukon kezdeni a vizsgálódást. A megjelent tünet sokat elárul arról, hogy melyik szülővel, esetleg kettejük viszonyával kapcsolatosan jelenik meg. A tényleges helyzetet a családállítás pontosan meg tudja mutatni és a megoldásra is fény derülhet.

Pl. Egy erős, több hete tartó fejfájásokkal küszködő kislányt hoztak a szülei egy állításra. A kislány már iskolába sem tudott menni a görcsök miatt és az orvosok fejfájás csillapítóval tömték, hiába. A munka során egyértelműen megmutatkozott, hogy a gyermek az édesanyjának “segít” törni a fejét egy olyan dilemmán, amit az anya évek óta nem tudott eldönteni. Az állítás során ráláttak a szülők arra,hogy mit nem tettek meg és feloldódtak azok a gátló tényezők is, amik addig megakadályozták őket a cselekvésben. Az oldás után az édesanya is meg tudta hozni a változtatást az életében, és a gyermeknek 2-3 nap múlva teljesen megszűntek a fájdalmai.
Az igazi megoldás nem elkülönülten a gyerek életében, hanem a család egységében rejlett.

Ilyen esetekben a családfelállítás után hamarosan enyhülnek a tünetek, sok esetben teljesen meg is szűnnek. Amint helyére kerül az energia és a szülő felelősséget tud vállalni a saját életéért és a sorsáért, a gyermek már nem akarja azt megoldani helyette, akár betegség árán is.

Összegezve, az orvosi kezelés mellett érdemes a szülőknek a saját lelki élethelyzetüket is megvizsgálni és megtenni a rég elhalogatott lépéseket, mert amit magukért nem tettek meg, a gyerekért megteszik.

 

Ha érzed, hogy számodra is hasznos lehet a családállítás, itt tudsz jelentkezni:

Következő csoportos állítások:

- 2024. április 20. szombat (10- 17 óra)

- 2024. április 21. vasárnap (10- 17 óra)

- 2024. május 18. szombat (10-17 óra)

- 2024. június 15. szombat (10-17 óra)

- 2024. július 20. szombat (10-17 óra)

- 2024. augusztus 17. szombat (10-17 óra)

- 2024. szeptember 29. vasárnap (10-17 óra)

Díj: Egész napos  foglalkozás díja állításkérőknek 33.000 Ft, segítőknek 17.000 Ft.

Helyszín: Dunakeszi - Szívem Szerint Selfness Akadémia

Ha kérdésed van, szívesen válaszolunk, itt elérsz bennünket telefonon: 0620/369-1712

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi űrlapot!

 

Jelentkezz a Családállításra!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
x