Barion Pixel

Szakértők azt mondják, hogy a stressz korunk népbetegsége. Tipikusan új, úgynevezett urbanizációs betegség, ami ha nem figyelünk oda és csak lazán legyintünk rá, akár egész betegségsorozat elindítója lehet. Okozója a rohanó életformánk, a határidők, áremelések, dugók, a tömeg, a zaj, úgy érezhetjük, szétforgácsolódunk a hétköznapokban.

A nagy dózisú stressz öregít,

felgyorsítja a szervezet biológiai öregedésének folyamatát, állapították meg amerikai tudósok súlyos lelki terhelésnek kitett nők immunsejtjeinek viselkedése alapján. A vizsgálat szerint az állandó stressz alatt élők tíz évet öregedtek. A kaliforniai Stanford Egyetem kutatói 58 (20-50 év közötti) nőnél vizsgálták meg, milyen elváltozást mutatnak immunsejtjeik kiélezetten stresszes helyzet, illetve stresszmentes körülmények hatására. A Science amerikai tudományos folyóiratban közzétett tanulmány szerint a vizsgálatba bevont 58 nő közül 39, folyamatos és nagy stressznek kitett nő immunsejtjei 10 évvel idősebbnek mutatkoztak, mint a velük egy korú, de normális, átlagos lelki megterhelést elviselő nőké.

Pihenjünk gyorsan!

A gyorskaja, gyorsszex, gyorspihenés időszakát éljük, soha semmire nincs időnk… A fejünkben pedig egyre nő a nyomás. Érezhetjük úgy magunkat, mintha egy kuktában ülnénk, ami alatt folyamatosan fűtenek, miközben le van zárva a szelep, a gőz pedig csak gyűlik,gyűlik. De mi van, ha nem eresztjük ki a gőzt?

Egyszerűen „eldurran” az agyunk.

Kutatók azt mondják, hogy a nők a fokozódó stresszre személyes jóllétüket feladásával és alárendelődéssel, a férfiak pedig sokkal agresszívebb módon, az “üss vagy fuss” elve alapján reagálnak. És ami a legrosszabb lehet, hogy a végén egymáson vezetik le a feszültséget, az pedig nem erősíti a kapcsolatot, sem a családi, sem pedig a belső békét.

Ránctalanítás lazulással

Mit szólnál, ha ajánlanék egy olyan programot, ahol egy kicsit megpihenhetnél, elcsendesedhetnél és végre befele figyelve átadhatnád magad a létezés örömének!  Nyár végére szervezünk egy lazulós, ránctalanítós, 4 napos Elvonulást a Börzsönybe.

Ha jól jönne pár nap kényeztetés magadnak, amiben megpihenhetsz, ellazulhatsz, feltöltődhetsz és közben fejlődsz, akkor nézd meg milyen különleges lehetőséget kínálunk neked. Kattints a képre:

Selfness Tábor és Elvonulás

x