Barion Pixel

Irigylésre méltó helyzetben vagyunk, szabadon meghatározhatjuk életünk körülményeit. A legtöbben azonban nem látják meg a lehetőséget a sorsuk alakítására, hanem a saját maguk teremtette körülmények áldozataiként élnek. A legtöbb ember egyáltalán nem éli az életét. Soha nem érzik igazán jól magukat a helyzetükben. De vajon mi kell ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, mit kell tennünk ezért? Először is fel kell ismernünk, hogy ki ül életünk kormányánál, Önmagunk vagy a félelmeink?

Az alábbiakban találsz 5+1 intő jelet, amiből megtudhatod, hogy mennyire hagyod, hogy a félelmeid elehúzzák az energiádat. Olvasd el és jegyezd fel magadnak, hogy a hat pontból mennyi lehet igaz rád, mert lehet, hogy tudatos önvizsgálatra és korrekciókra van szükséged, hogy visszavedd az életed irányítását a saját kezedbe. Lássuk a jeleket:

1. Túl erősen próbálkozol megfelelni
Amikor nagyban függsz attól, hogy más emberek mennyire fogadnak el téged vagy észre veszed, hogy gyakran rád szólnak, kritizálnak te pedig mindent megteszel, hogy megfelelj a külvilágnak. Viszont nem felelhetsz meg mindenkinek, mert így, amit másoknak mutatsz az nem Te vagy, hanem mások elvárásának a képmása.

2. Beéred kevesebbel
Amikor félsz, kiadod a kezedből a teljes irányítást és elfelejted hogyan is kell álmodni. Félsz kockázatokat vállalni és nem mersz tenni a vágyaidért, végül meggyőzöd magad arról, hogy a mostaninál jobb nem is lehetne. Lemondasz közeli és távolabbi céljaidról, magadat sorolod hátulra, mindenki óhaja-sóhaja előrébb való számodra. Végül lemondasz az önmegvalósításról, mert elérhetetlennek állítod be azt.

3. Nem tudsz nemet mondani
Akkor is igent mondasz, amikor nemet akarsz. Az attól való félelem, hogy elutasítanak vagy csalódást okozol másoknak arra kényszerít, hogy akár a saját boldogságod árán is mások kedvére tegyél, figyelmen kívül hagyva a saját szükségleteidet, érzéseidet.

4.Nem mersz kockáztatni
Az előző pont ellentéte, akkor is nemet mondasz, ha igent akarsz. Nem fogsz kockázatokat vállalni, mert félsz elhagyni a komfort zónádat. Nem mersz belevágni egy új, ismeretlen kalandba, mert ilyenkor nem csak attól félsz, hogy elbuksz, hanem attól is, hogy sikerrel jársz, és akkor el kellene hagynod a biztonságosnak hitt megszokásaidat.

5. Pótcselekvéseket végzel
Amikor nem engeded magadnak, hogy önmagad legyél, boldogtalanná válhatsz. Ez egy olyan boldogtalanság, ami ürességet hagy a mellkasodban és lelki fájdalmakat okoz. Épp ezért keresel valami póttevékenységet, amivel enyhíteni próbálod ezt az űrt magadban. Alkohol, gyógyszerek, szerencsejáték, ételek, szex. Bármi megteszi, ami egy időre elfelejtteti veled, hogy valami hiányzik.

5+1 Fáradékony vagy  és megbetegszel 
A félelem egy kellemetlen érzelem, olyan dolgokra tud rávenni, amit más esetben nem tennénk meg. Képes elnyomni a személyiségünket, megfosztani az álmainktól, ambícióinktól minket, de mindezeknek a hiánya lelki és fizikai tünetekben is megjelenhetnek. Hiszen a folyamatos hiányérzet miatt nem tudunk gyógyulni, mert minden energiánkat felhasználjuk arra, hogy egyben tartsuk önmagunkat egy olyan életben, amiben nem vagyunk önmagunk.

Hogy mi a megoldás? Vegyük sorra a fenti jeleket és oldjunk fel minden félelmet és vegyük kezünkbe életünk irányításást!

Ha egyedül nem megy,

akkor megfelelő támogatást kaphatsz egyéni oldásokon, terápiákon vagy csoportos családállításon is. Ha szeretnéd, hogy segítsünk, itt tudsz jeletkezni: írj egy emailt nekünk a studio@szivemszerint.com címre vagy hívj telefonon: 06 30 990-4700 számon.

És ha energiával támogatni szeretnéd a szervezetedet, akkor jó megoldás lehet C-vitaminból, gyógynövényekből, virágszirmokból készült energia cseppeket szedni. Mi is szedjük és tele vagyunk életerővel:-)  Itt tudsz bővebben utána nézni:

x