Barion Pixel

Sok ember gyengeségként éli meg, hogy lelki rosszulléte testi tünetekkel párosul, és elutasítja, hogy szakemberhez forduljon, mondván, hogy nem bolond ő, nincs szüksége se pszichológusra, sem egyéb lelket könnyítő terápiára.
Ha valaki szakemberhez megy, az nem feltétlenül jelenti, hogy pszichés betegsége van, hanem az is lehet, hogy egyszerűen megrekedt, vagy valamilyen trauma érte, amelyet nehezen dolgoz fel egyedül. 

Pedig valójában a testi rosszullét az egyik legsúlyosabb figyelmeztetés a lélektől, hogy a páciens változtasson az életén, nézzen szembe problémáival és szabaduljon meg a lelkét nehezítő terhektől.

A lélek nyelve a betegség
Rüdiger Dahlke, A lélek nyelve a betegség című könyvében kifejti, hogy mennyire fontos, hogy betegségeink tüneteit, üzeneteit értelmezve megtaláljuk a háttérben meghúzódó lelki okokat. Azt állítja, hogy még a legrettegettebb betegségek mögött is kezeletlen, feldolgozatlan lelki sérülések rejtőznek. A betegségek értelmezése nem más, mint az árnyékkal végzett munka, ezért gyakran kellemetlen. Ha nem veszünk tudomást erről és a vele járó felelősségről, akkor alig változik valami, marad minden a régiben. Ha ezzel szemben vállaljuk a felelősséget a saját sorsunkért, akkor a betegség eséllyé válik számunkra. Dahlke könyvének a célja, hogy segítsen megtalálni az összefüggést a testünkben megtapasztaltak és a lelkünk között.

A mumus az autonóm idegrendszer
A pszichoszomatikus betegségek elnevezés a test (görögül szoma) és a lélek (psziché) kölcsönhatásának zavarára utal. A fájdalmat az autonóm idegrendszer zavara váltja ki. A kellemetlen érzés lehet fejfájás, derékfájás, hátfájás vagy lábfájdalom is, általában családi problémák, munkahelyi stressz, gyerekeknél az iskolában való megfelelés kényszere okozhatja. Persze ezen kívül szó lehet magánéleti, párkapcsolati jellegű problémáról és a test azért fájdalommal jelez, mert másképp már nem tud.

Könnyíteni a lelken
Számos formája van, ha az ember könnyíteni akar a lelkén. Egyéni terápiák, oldások sokat tudnak lendíteni azon, hogy változás következzen be a kliens életében. Lényege az, hogy a beteg a szakember előtt feltárja az érzéseit, és új felismerésekre és következtetésekre jut az életével kapcsolatban. Ebben a szakember támogató szerepet tölt be, terelget az úton, de nem ad direkt tanácsokat és az emberben megszületik a felismerés, hogy mi a következő lépés, amit célszerű meglépnie.

Tévedés azt hinni, hogy akinek nincs barátja,

annak van szüksége pszichológusra – a terápia nem hasonlít baráti beszélgetésre, a szakember nem véletlenül tanult évekig a segítő szakmát. Ráadásul mindent be lehet vallani, lehet sírni, semmi sem „ciki”, és attól sem kell félni, hogy továbbmondja másnak.

Az egyéni terápiákon túl is van lehetőség: léteznek csoportos pszichoterápiák, meseterápia, családállítás, egyéb foglalkozások, kurzusok, ahol általában hasonló gondokkal küzdő emberek osztják meg gondjaikat, így egymástól is tanulnak.

Szabadulj meg te is a lelki görcsöktől, gyere el családállításra!

Következő csoportos állítások:

- 2024. április 20. szombat (10- 17 óra)

- 2024. április 21. vasárnap (10- 17 óra)

- 2024. május 18. szombat (10-17 óra)

- 2024. június 15. szombat (10-17 óra)

- 2024. július 20. szombat (10-17 óra)

- 2024. augusztus 17. szombat (10-17 óra)

- 2024. szeptember 29. vasárnap (10-17 óra)

Díj: Egész napos  foglalkozás díja állításkérőknek 33.000 Ft, segítőknek 17.000 Ft.

Helyszín: Dunakeszi - Szívem Szerint Selfness Akadémia

Ha kérdésed van, szívesen válaszolunk, itt elérsz bennünket telefonon: 0620/369-1712

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi űrlapot!

 

Jelentkezz a Családállításra!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
x