Barion Pixel

-Anya képzeld, életem legjobb pacsija volt! – kiáltott bele a fiam a telefonba, minden bevezetés nélkül, miközben én épp autóztam hazafelé a hétvégi családállításról. Meg sem várta mit válaszolok, már darálta is tovább a mondandóját.

-Képzeld anya, elmentem bicajozni a Duna partra és ahogy jöttem haza, a bicikli úton állt egy apuka a kerékpárjával és hátul a gyerekülésben ült egy 2-3 éves kor körüli kislány. Gyorsan tekertem, de ahogy melléjük értem a kisgyerek váratlanul kinyújtotta a kezét felém és kérte adjak egy pacsit neki. Én meg ahogy elszáguldottam mellette, persze kicsit azért lassítottam és hozzáérintettem a kezemet a gyerek kezéhez. Anya ez olyan jó érzés volt – mondta meghatódva az én nagykamasz fiam.
Kérdeztem tőle, hogy mitől volt ez a pacsi olyan jó élmény?
-Nem tudom, talán attól, hogy ott belül nagyon jó érzés töltött el. Mintha egy régi ismerőssel találkoztam volna – felelte a gyerekem.

 

A meglepetéstől a szavam is elakadt.
Az teljesen rendben van, hogy a 17 éves, sportos gyermekem elmegy bringázni és száguldozik az üde tavaszi napsütésben. Az is rendben van, hogy idegen gyerekekkel barátkozik bicajozás közben. Na de pont akkor, mikor én, az édesanyja, tőle kb. 50 km-re egy családállításon épp az ő elveszített ikertestvér témáján dolgozok? Az állításomban az a téma látszott kibontakozni, hogy amikor a fiam született illetve még korábban, amikor megfogant, valószínűleg lehetett egy ikertestvére is, akivel együtt indultak az úton, de csak egyikük született meg végül. Az ikertestvére időközben méhen belül elhalt.

 

Egy kis tudományos kitérő a pocakból
Ma az orvosok már tudják, az embrió már azelőtt érzékeli a környezetének hangjait, mielőtt a saját szíve elkezdene verni, így az anya szervezetéből származó hangok mellett érzékeli az ikerpárjától érkező hangokat is és emlékezik. Ez annak ellenére így van, hogy a legtöbb esetben az anya nem észleli ezt. Az utóbbi időkben már megfigyelték és ez családállításokból jól látszik az, ha valakinek közvetlen közelről kellett megtapasztalnia, hogy az ikertestvére bármilyen okból kifolyólag meghal mellette – akár pár napos magzati korban is – és ő tehetetlen, úgy tűnik, maradandó érzelmi nyomokat hagy az illetőben. A tapasztalatok nyomán rajzolódott ki egy jellemző tünetegyüttes, amely az “elveszett iker” szindróma nevet kapta. A lista hosszú – és nem mindegyik volt iker mutatja az összes felsorolt jellemzőt. Ám ha néhány közülük markánsan jellemzi az életünket, érdemes utánajárni, nem a volt ikertestvérünkkel szolidaritst vállalva élünk-e sokkal kevésbé jó életet annál, mint amire képességeink és lehetőségeink alapján számíthatnánk.

 

Vissz a történetemre
Szóval zajlott az én állításom és azon dolgoztam, hogy a gyermekem a születésekor vele együtt indult és később elveszített ikertestvére tudatalatti emlékét hogyan tudja majd feldolgozni. Utólag visszaszámolva az időt, gyakorlatilag az állítással egyidőben történt a fiammal, hogy egy vadidegen kisgyerek, a bicikli úton, menet közben rámosolygott, kinyújtotta a kezét és kérte, hogy pacsizzanak. Csak úgy… És erre a nagy kamasz fiam azt mondja, hogy „ez volt életem legjobb pacsija”.

 

Megdöbbentem, milyen erők dolgoznak itt a térben?

 Vagy egyszerűen csak ráfogjuk, hogy „véletlen”. Természetesen bármit mondhatunk, de az biztos, hogy ezek után a „véletlen” számomra már teljesen mást jelent, mint előtte. Rájöttem, hogy azért mert nem tudjuk az eszünkkel, hogy mi miért történik, attól még van jelentősége.
Ahogy túljutottam az első döbbeneten, boldog mosoly jelent meg a szívemben. Egyszerűen tudtam, hogy hatásos volt a családállítás.

 

 

És, hogy miért olyan fontos a születéskori ikerterhességgel foglalkozni?
Mert a méhen belüli ikervesztésnek igen komoly, egész életre szóló hatása lehet, ami egészségügyi, párkapcsolati, viselkedési, pszichológiai következményeket okozhat.
A túlélő iker tudattalanja emlékszik az elveszett ikertestvérére. A túlélő iker tudattalanul egész életében ezt az elveszített ikerpárt keresi, sóvárogva keres ehhez hasonló kötődéssel járó emberi kapcsolatokat, amit természetesen nem talál.

 

 

Beszédes jelek
Számos jele lehet, ha mi is ikervesztést szenvedtünk el és a tünetek is nagy változatosságot mutatnak. A teljesség igénye nélkül:
Jellemző a magány és bűntudat érzése. Az életben maradt ikernek sokszor tudatalatt bűntudata van, hogy ő él, míg ikertestvére meghalt. Sőt a kliens szinte saját magának tesz keresztbe, hogy ne sikerüljenek az eltervezett dolgai.  Hiszen hogyan élhetne boldog és sikeres életet, amikor testvére meghalt?  Van, hogy kettőt veszel mindenből. Tudatalatt a másikat az „ikrednek” vásárolod. Túlsúlyos embereknél figyelhető meg, hogy szinte kettő helyett esznek. Nőknél előfordulhatnak menstruációs problémák, görcsök. Gyakori a gyermektelenség, félelem a terhességtől. Találkozhatunk különféle cisztákkal, amelyek esetleg szövetmaradványokat is tartalmaznak. Megjelenhetnek félelmek, halálfélelem, halálvágy, állandó betegeskedés, alkohol vagy drogproblémák, balesetek gyakorisága. Előfordulhat félelem az érintéstől, harag a szülővel szemben, és gyakori jelenség, hogy a túlélő „félikrek” belekezdenek valamibe, de nem fejezik be. Az ikervesztés lehetősége a párkapcsolati problémák mögött is sokszor megfigyelhető.
Mintha a túlélő iker saját maga szabotálná az életét.

 

 

Napjainkban egyre többen fedezik fel a téma fontosságát. Mindenképpen érdemes szakértővel konzultálni vagy elmenni egy családállításra, ahol ezt a “mező” szépen megmutatja és ha kész van a kliens a változásra, akkor megoldja.

 

Következő csoportos állítások:

- 2024. április 20. szombat (10- 17 óra)

- 2024. április 21. vasárnap (10- 17 óra)

- 2024. május 18. szombat (10-17 óra)

- 2024. június 15. szombat (10-17 óra)

- 2024. július 20. szombat (10-17 óra)

- 2024. augusztus 17. szombat (10-17 óra)

- 2024. szeptember 29. vasárnap (10-17 óra)

Díj: Egész napos  foglalkozás díja állításkérőknek 33.000 Ft, segítőknek 17.000 Ft.

Helyszín: Dunakeszi - Szívem Szerint Selfness Akadémia

Ha kérdésed van, szívesen válaszolunk, itt elérsz bennünket telefonon: 0620/369-1712

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi űrlapot!

 

Jelentkezz a Családállításra!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!