Barion Pixel

A tavasz közeledtével ki ne akarna a téli álom után felfrissülni és újra összhangba kerülni belső énjével? Hisz mindenkinek vannak olyan szokásai, amik nem éppen segítik, hogy harmóniába kerüljünk valódi önmagunkkal vagy nem kifejezetten építő jellegűek. De minél tovább ragaszkodik egy ember a rossz szokásaihoz, annál inkább a rabjukká válik. A végén már csak azt veszi észre, hogy csak beletörődően rángatja a vállát, és azt ismételgeti: „Én ilyen vagyok és kész, nincs mit tenni.”

Csakhogy ez nem igaz,
Mindig van mit tenni, még, ha ennek az ellenkezőjét érezzük is. A berögződések és az újtól való félelem az, amik nem hagyják, hogy változzon az ember. Ugyanakkor tudatos önmunkával, magunkra figyeléssel megtanulhatjuk uralni a félelmeinket és megváltoztathatjuk makacs berögződéseinket.

Összegyűjtöttük az általunk legfontosabbnak tartott szokásokat amiket, ha kiszűrünk az életünkből, felvehetjük a harcot a félelemmel és a tavaszi természettel együtt új fejezetet nyithatunk az életünkben:

1. Panaszkodás
Amikor panaszkodunk folyamatos negatív visszacsatolást küldünk az agyunknak, ami így csak a rosszat fogja feldolgozni, ezért nem fogja beengedni a boldogság melengető napsugarait. Érd tetten magad mikor panaszkodsz és hagyd abba!

2. Mások hibáztatása
Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás, és egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy nem vállalunk felelősséget és nem teszünk konkrét lépéseket céljainkért. Egyszerűen a körülményeink áldozatává válunk, hisz mindig egyszerűbb mást okolni ahelyett, hogy önmagunkban kezdenénk el a javítást.

3.Halogatás
A fontos dolgok halogatása miatt mindig stresszhelyzetbe kerülünk. Amíg be nem fejezzük azt az adott feladatot mindig érezni fogunk valami szorongató érzést a gyomrunkban. Javaslatunk: rakd fontossági sorrenbe a feladataidat és menj végig rajtuk pontról pontra. És csak akkor lépj a következő feladathoz, ha az előzőt már kipipáltad. És még valami gondolkozz el azon, hogy mi a különbség a fontos és a sürgős dolgok között. Lehet, hogy a fontos lényegesebb, mint a sürgős?

4. Megfelelési kényszer
Meglepő lehet belegondolni, de az idő nagy részében senki sem törődik azzal, hogy mi mit csinálunk, egyszerűen csak nem gondolnak ránk. Az igazság az, hogy a többi ember is pont ugyanannyira el van foglalva azzal, hogy a többiek mit gondolnak róla, hogy nem jut ideje másokra is gondolni. Foglalkozz saját magaddal!

5.Perfekcionizmus
A tökéletesség bűvöletében élni valójában állandó félelmet jelent. Ha maximalista vagy, akkor szinte állandóan kétségbe vagy esve, és mindent és mindenkit meg akarsz javítani. Örök elégedetlenség az életed, soha semmi sem jó, állandóan javítod a hibákat és egy soha véget nem érő körforgásba hajszolod magad. És sosem kezded el a dolgokat, mert azt érzed, hogy még nem elég jó. Tippünk: barátkozz meg a következő kifejezéssel: “elég jó”.

6.Önbizalomhiány
Nem mindig vesszük észre magunkon, hogy több önbizalomra lenne szükségünk, de gondoljunk csak bele: „Tényleg azt és úgy csinálom, ahogy én akarom?” Tudd, hogy képes vagy rá! Ne hagyd, hogy a kishitűséggel céljaid akadályává válj!

7. Rágódás a múlton és aggódás a jövőn
Ezek az alattomos szokások folyamatosan visszatérnek és szinte megszállják gondolatainkat. Rettegünk, hogy a jövőben elkövetjük ugyanazokat a hibákat, de ha a múlt és a jövő között őrlődsz, soha nem fogsz részt venni a jelenben. Pedig minden amink van a jelenben létezik. Élj az áramlásban!

x