Barion Pixel

Pozitív gondolkodás. Nagyon sokszor hallani ezt a kifejezést, talán kicsit elcsépeltnek is tűnhet. Azonban, ha megvizsgáljuk önmagunkat akkor jobban ráláthatunk arra, mit takar igazából a pozitív gondolkodás és hogyan teszi sokkal jobbá az életünket.

Álljunk meg egy pillanatra, így rögtön az elején egy 5 másodperces játékos, gondolatkísérletre invitállak. Hagyd abba az olvasást pár másodpercre, nézz önmagadba és figyeld meg azt az érzést, ami a jelen pillanatban benned van. A játék kedvéért ne olvass tovább, amíg nem válaszoltál erre a kérdésre: Hogy vagy most, milyen a kedved?

Derűs, vidám vagy rosszkedvű, szomorú, mérges? Netán ideges vagy valami miatt? Vagy csak izgatott, örömteli várakozás van benned. Miért? Mert vársz valamire ami jót hoz a jövőben, vagy valamire, ami rosszat sejtet?

A jelenbe kódolt jövő

Bármilyen érzés is van benned jelenleg, tudd hogy ez az érzés fogja meghatározni a következő pillanatodat és ezáltal a jövődet is.

Talán felfigyeltél már rá, hogy a jelen pillanatunkat többnyire az határozza meg, hogy mit gondolunk az elkövetkezendő eseményekről. Milyen várakozás van bennünk a jövőnket illetően. Amennyiben valami oknál fogva sötéten látjuk jövőnket, az a jelen pillanatra is rányomja a bélyegét és ezáltal a jelen pillanat mérgeződik meg egy jövőbeli negatív elképzelés miatt.

Ezzel szemben, ha most valamilyen derűs kép él bennünk arról, hogy valami jó fog velünk történni, akkor már most egy kellemes és szívet melengető érzés tölt el minket. Pedig még nem teljesült az, amit szeretnénk, csak pozitív, reményteli várakozás és hit van bennünk, a sikeres végkimenettel kapcsolatban.

Elmondható, hogy jelen érzelmi helyzetünket az határozza meg, hogyan vélekedünk, ott legbelül az elkövetkezendő jövőbeli történésekről.

Ne ijeszd el magad az élettől!

Marcus Aurelius így ír erről a Rossz érzések ellenszere című művében: “Ne ijeszd el magad az élettől azzal, hogy csupán a gondokról s a bajokról képzelegsz. Ne vetítsd előre a még nem létezőt, s ne éleszd újra letűnt bajaidat. Amikor gondok kínozzák sorsod, tedd fel a kérdést: mi az, ami most elviselhetetlen? A választ magad előtt is szégyellni fogod – sem a jövő, sem a múlt nem nehezedik rád, mindig csak a jelen. Az előbbi talán be sem következik, az utóbbi pedig már régen elmúlt. Ha egy külső jelenség bánt, tulajdonképpen nem maga a jelenség nyugtalanít, hanem a róla alkotott elképzelésed. Márpedig csak tőled függ, hogy ezt megszüntesd. Ha a rossz érzés oka a lelkedben rejlik – tulajdonoddá, elválaszthatatlan részeddé lett -, ugyan ki akadályozhatná meg, hogy hibás felfogásodat magad orvosold? Amikor nem teheted meg, amit helyesnek tartasz, nem okosabb-e megújult erővel tevékenykedni, mint felette bánkódni? Ha megtetted, amit tenned kell, az eredménytelenség oka nem benned rejlik. A dolgokat elfogadni tudni annyi, mint helyesen értelmezni. Ha ezt megértetted, semmi felett nem kell bánkódnod: az út a te utad, a természet mérte rád – neked csak járnod kell rajta.”

Az optimizmus tanulható?

Egyértelmű a következtetés, hogy a jelenünket úgy tudjuk jobbá és kellemessé tenni, ha pozitív jövőt képzelünk el magunk számára. Ha sikeres akarsz lenni, akkor kiemelkedően pozitívan kell állnod még a sorscsapásokhoz is. Ez nem azt jelenti, hogy örülni kell a rossznak. Hanem azt, hogy jól kell tudnod kezelni a nehézségeket, és nem szabad elmerülni az önsajnálatban, hanem a fejlődési lehetőséget kell meglátnod minden problémában.

Mert a jövőbe vetett, akár pozitív, akár negatív hit határozza meg a jelenünket. Ha ezt el tudjuk fogadni, akkor csupán az a dolgunk, hogy tudatosan figyelve magunkat próbáljuk meg pozitívan látni a jövőt és itt a jelenben, ennek a pozitív jövőképnek a jó érzésében fürödjünk.

A pozitív célok mosolygóssá teszik a szívünket

Ebben a folyamatban sokat tud segíteni, ha valamivel emlékeztetjük folyamatosan magunkat azokra a pozitív célokra, melyeket el akarunk érni, vagy meg akarunk valósítani. Így könnyebb benne maradni ebben a jó és optimista állapotban és kevesebb időt töltünk lelkünk negatív programozásával.

Csupán három dolog kell az optimistává váláshoz: legyen ez a célod, gyakorolj és old fel azokat a tudatalatti blokkokat, ami nem hagyja, hogy ez maradéktalanul sikerüljön.

Ha szeretnél hathatós segítséget a tudatalatti blokkok feloldásához, akkor keress meg bátran!

Olyan hatékony blokkoldó módszerekkel dolgozunk – mint a kineziológia, ThétaHealing, ColorGenetics, családállítás, energetikai kezelések, AuraSoma – amikkel hamar helyretesszük, ha valami nem jól működik benned.

Szeretném a figyelmedbe ajánlani aktuális programunkat, pozitív, bőség teremtő kurzusunkat:

GAZDAGSÁG  KAPCSOLÓ Kurzus – az anyagi célok elérésért: nézd meg a részleteket itt:   https://szivemszerint.com/gazdagsag-kapcsolo/

x