A harmonikus családi élethez az egyik legfontosabb szempont, hogy tisztában legyünk azzal, honnan jövünk, hol vannak a gyökereink. A családban a generációk átadják egymásnak azokat a mintákat, szokásokat, szabályokat, amik a családra jellemzőek, amik fennmaradtak és amik erősítették a szeretetet és az összetartozást. Vagy amik védelmet, biztonságot nyújtottak. De akarva-akaratlanul azt is átadják a családtagok egymásnak, ami gátat és akadályt jelenthetnek a ma élők számára. Sok minta úgy “öröklődik” át generációról-generációra, hogy annak az eredetét és miértjét már senki nem kérdőjelezi meg. Még akkor sem, ha az kártékony a jelen generáció számára. Még akkor sem, ha az szenvedést okoz.

Egy vállrándítással elintézzük, “ez ami családunk, mi így szoktuk csinálni, ez van és kész, nincs mit tenni”.

Talán nem is tudjuk, de ezek a sémák, a mai napig nagyon erősen befolyásolják az életünket és gyakran negatív irányba.

Jó ha tudod, a régi mintáink adottak, de lehetőségünk van megváltoztatni azokat

Nem kell hagyni, hogy a készen kapott mintáink uralják a sorsunkat. Tehetünk a saját életünkért, de érdemes rákészülni: kemény dió lesz. Mert azonosulunk a szüleinkkel, nagy – és dédszüleinkkel és őseinkkel, mert azt szeretnénk, hogy szeressenek, elfogadjanak bennünket. Hozzájuk akarunk tartozni, jóban, rosszban, örömben és bánatban.

Ki találta ezt ki?

Érdemes utánakérdezni a szülőknél, rokonoknál, a családtörténetben a szokás, hiedelem, elképzelés, minta eredetére. Mi a történet háttere? Honnan származik? Ki találta ezt ki? Vajon honnan ered egy – egy családi szokás?

A mi családunkban például a nagyszülők mindig a szikkadt kenyeret ették meg és a friss kenyeret eltették másnapra, mondván, hogy van még a tegnapiból, előbb az fogyjon el. Gyermeki lényem nem értette, így sosem fogunk friss kenyeret enni. Holnapra már a mai kenyér is szikkadt lesz. Sok idő kellett, míg ráláttam arra, hogy ez csak egy szokás, amit valószínűleg a háborút megélt nagyszülők alakítottak ki, hogy túléljék a nehéz időszakokat, túléljék azt, ami sok millió embernek nem sikerült. És bár rég volt, de a szokás még a mai napig élt családi szokásrendszerben. Én voltam az, aki ezt a mintát megtörtem – drága anyám és nagyanyám rosszallása ellenére.

Ha tudjuk, honnan származik egy minta, és annak a generációnak, aki ezt kitalálta miért volt rá szüksége, könnyebb lesz lemondani róla és meghatározni, hogy nekünk miért nincs rá szükségünk. Könnyebb lesz elengedni, felülírni azt új, pozitív, támogató cselekvésre.

Ez az önmunka nagyon is megéri
Ebben nyújtunk segítséget az egyéni családállítás konzultációkon és a csoportos családállításon is. Érdemes kipróbálni és adni egy esélyt magadnak sorsod megváltoztatására. Itt lent tudsz jelentkezni a csoportos állításra, ha pedig egyénileg szeretnél jönni hozzánk letenni egy régi, korlátozó mintát hívj minket telefonon: 06 20 369-1712 vagy küldj egy levelet ide: studio@szivemszerint.com

Csoportos családállítás következő időpontok:

- 2020. március 15. vasárnap (9-18 óra), Helyszín: Dunakeszi, Amazon Mozgás és Tánc Stúdió

2020. április 5. vasárnap ( 9-18 óra), HelyszínVác, Szívem Szerint Selfness Stúdió

- 2020. április 19. vasárnap (9-18 óra), Helyszín: Dunakeszi, Amazon Mozgás és Tánc Stúdió

- 2020. május 09. szombat (9-18 óra), Helyszín: Budapest, Budapest, Óbuda - Változás Stúdió

2020. május 24. vasárnap ( 9-18 óra), HelyszínVác, Szívem Szerint Selfness Stúdió

 

Díj: Egész napos  foglalkozás díja állításkérőknek 20.000 Ft, segítőknek 7.000 Ft. 

(Ha van kérdésed, szívesen válaszolunk, itt elérsz bennünket telefonon: 06 20 369-1712 )

Töltsd ki az űrlapot és a Megjegyzés rovatba kérlek írd be, melyik időpontra jelentkezel!

 

Jelentkezz a Családállításra!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

x